Υλικά
- 3 φλ. τσαγιού μπρόκολο, ψιλοκομμένο
- 3 φλ. τσαγιού κατεψυγμένη πατάτα, ψιλοκομμένη
- 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί τσένταρ, μοιρασμένο
- 1 κ. γλ. αλάτι, χωρισμένο
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι, χωρισμένο
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 6 αυγά
- 1 ντομάτα, σε κύβους
- 1 μικρό κρεμμύδι, σε κύβους
- 2 κ. σ. κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μπολ, προσθέστε τα 2 φλιτζάνια μπρόκολο, τις πατάτες, 1 φλιτζάνι τσένταρ, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι. Ανακατέψτε για να συνδυαστούν καλά.
- Λαδώστε ελαφρώς μια αντικολλητική ταρτιέρα. Αδειάστε το μείγμα μπρόκολου στο ταψί. Πιέστε ομοιόμορφα στο ταψί και στα τοιχώματα του ταψιού μέχρι να σταθεροποιηθεί η βάση.
- Ψήστε για 45 λεπτά μέχρι οι πατάτες να αρχίσουν να ροδίζουν.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε τα αυγά, το 1 φλιτζάνι μπρόκολο, τις ντομάτες, το κρεμμύδι, το υπόλοιπο τσένταρ, την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο αλάτι και πιπέρι.
- Ρίξτε το μείγμα αυγών στη ψημένη κρούστα. Ψήστε για 25 λεπτά μέχρι να σταθεροποιηθούν τα αυγά.
- Αφήστε τα να κρυώσουν και σερβίρετε.