Υλικά
- 1 κιλό παϊδάκια
- 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 2 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη
- 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/2 κ. γλ. πάπρικα
- 1/2 κ. γλ. μουστάρδα σε σκόνη
- 1/4 κ. γλ. καγιέν
- Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου: 1 1/2 φλ. τσαγιού κέτσαπ, 1 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη, 1/2 φλ. τσαγιού νερό, 1/4 φλ. τσαγιού μηλόξυδο, 1 κ. σ. σάλτσα Worcestershire, 1 κ. σ. μελάσα, 1 κ. γλ. αλάτι, 1/2 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη, 1/2 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού, 1/4 κ. γλ. μουστάρδα σε σκόνη, 1/4 κ. γλ. πάπρικα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 βαθμούς και προετοιμάστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε την καστανή ζάχαρη, το αλάτι, το σκόρδο σε σκόνη, το πιπέρι, την πάπρικα, τη σκόνη μουστάρδας και το καγιέν. Τρίψτε με το μείγμα όλα τα παϊδάκια και τοποθετήστε τα στο προετοιμασμένο ταψί. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε μέχρι να μαλακώσουν πολύ, περίπου 2 ώρες.
- Για τη σάλτσα μπάρμπεκιου: Σε μια μεσαία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε όλα τα συστατικά της σάλτσας. Φέρτε σε βρασμό, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά και αφήστε να σιγοβράσει, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να πήξει, 1 ώρα.
- Βάλτε το φούρνο στο γκριλ. Αφαιρέστε το αλουμινόχαρτο από τα παϊδάκια και αλείψτε και τις δύο πλευρές με τη σάλτσα μπάρμπεκιου. Ψήστε στο γκριλ μέχρι η σάλτσα να αρχίσει να καραμελώνει, 2 έως 4 λεπτά.