Υλικά
- 1 μπαγκέτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
- 4 φέτες τυρί μοτσαρέλα
- 2 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 1 κ. γλ. βαλσάμικο ξύδι
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένο
- Λίγο αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Τοποθετήστε τις φέτες μπαγκέτας στο προετοιμασμένο ταψί. Περιχύστε με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Βάλτε τις στο φούρνο και ψήστε για 8-10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Τοποθετήστε πάνω σε κάθε φέτα μπαγκέτας τυρί μοτσαρέλα. Τοποθετήστε στο φούρνο και ψήστε για 4-6 λεπτά ή μέχρι να λιώσει το τυρί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τις ντομάτες, την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, το βαλσάμικο ξύδι, το σκόρδο, αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.
- Καλύψτε κάθε φέτα μπαγκέτας με το μείγμα ντομάτας, γαρνίροντας με βασιλικό.
- Σερβίρετε αμέσως.