Υλικά

  • 700 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
  • 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα hoisin
  • 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε καλά τη σάλτσα hoisin με το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.
  2. Σε μια σακούλα φαγητού μεγέθους λίτρου ή σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τις γαρίδες και το μείγμα hoisin -μαρινάρετε για τουλάχιστον 30 λεπτά έως όλη τη νύχτα, ανακατεύοντας περιστασιακά.
  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  4. Τοποθετήστε τις γαρίδες στο ταψί και ψήστε τις μέχρι να γίνουν ροζ, περίπου 6-8 λεπτά.
  5. Σερβίρετε αμέσως, γαρνιρισμένες με κόλιανδρο, αν θέλετε.