Υλικά
- 700 γρ. μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
- 1/3 φλ. τσαγιού σάλτσα hoisin
- 1/4 φλ. τσαγιού μέλι
- 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
Εκτέλεση
- Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε καλά τη σάλτσα hoisin με το μέλι, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.
- Σε μια σακούλα φαγητού μεγέθους λίτρου ή σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τις γαρίδες και το μείγμα hoisin -μαρινάρετε για τουλάχιστον 30 λεπτά έως όλη τη νύχτα, ανακατεύοντας περιστασιακά.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Τοποθετήστε τις γαρίδες στο ταψί και ψήστε τις μέχρι να γίνουν ροζ, περίπου 6-8 λεπτά.
- Σερβίρετε αμέσως, γαρνιρισμένες με κόλιανδρο, αν θέλετε.