Υλικά

  • 3 στήθη κοτόπουλου (περίπου 700 γρ.)
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. σησαμέλαιο, μοιρασμένο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα, σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. σ. φρέσκο ψιλοκομμένο τζίντζερ
  • 4 φλ. τσαγιού μαγειρεμένο λευκό ρύζι
  • 3/4 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο αρακά
  • 3 μεγάλα αυγά, χτυπημένα
  • 3 κ. σ. σάλτσα σόγιας
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώστε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές, προσθέστε το στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να πάρει χρώμα και να μην είναι πλέον ροζ, 8 λεπτά ανά πλευρά.
  2. Αφαιρέστε το από το τηγάνι και αφήστε το να ξεκουραστεί για 5 λεπτά, στη συνέχεια κόψτε το σε κομμάτια σε μέγεθος μπουκιάς.
  3. Στο ίδιο τηγάνι, ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο. Προσθέστε το κρεμμύδι και τα καρότα και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν, για 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και το τζίντζερ και μαγειρέψτε για 1 λεπτό ακόμα. Ανακατέψτε το ρύζι και τον αρακά και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί, 2 λεπτά.
  4. Σπρώξτε το ρύζι στη μία πλευρά του τηγανιού και προσθέστε την υπόλοιπη κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο στην άλλη πλευρά. Προσθέστε το αυγό και ανακατέψτε μέχρι να μαγειρευτεί σχεδόν πλήρως.
  5. Στη συνέχεια ανακατέψτε τα αυγά στο ρύζι. Προσθέστε το κοτόπουλο πίσω στο τηγάνι με τη σάλτσα σόγιας και τα πράσινα κρεμμύδια και ανακατέψτε να συνδυαστούν καλά όλα τα υλικά.