Υλικά

  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 220 γρ. μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. γλ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
  • 1 πρέζα κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 4 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 4 κ. σ. κρέμα γάλακτος
  • 4 κ. σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώστε ελαφρά τέσσερα ατομικά φορμάκια.
  2. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το θυμάρι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3- 4 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί, περίπου 2 λεπτά.
  3. Μοιράστε το μείγμα μανιταριών ομοιόμορφα στα φορμάκια. Καλύψτε με τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και αλατοπιπερώστε, ανάλογα με τη γεύση.
  4. Τοποθετήστε τις φόρμες στο φούρνο και ψήστε μέχρι να πήξουν τα ασπράδια των αυγών, περίπου 10- 14 λεπτά.
  5. Σερβίρετε αμέσως.