Υλικά
- 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 220 γρ. μανιτάρια, σε λεπτές φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ. γλ. φρέσκα φύλλα θυμαριού
- 1 πρέζα κόκκινου πιπεριού, προαιρετικά
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 4 φλ. τσαγιού σπανάκι
- 4 μεγάλα αυγά
- 4 κ. σ. κρέμα γάλακτος
- 4 κ. σ. φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και λαδώστε ελαφρά τέσσερα ατομικά φορμάκια.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα μανιτάρια, το σκόρδο, το θυμάρι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 3- 4 λεπτά. Προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθεί, περίπου 2 λεπτά.
- Μοιράστε το μείγμα μανιταριών ομοιόμορφα στα φορμάκια. Καλύψτε με τα αυγά, την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα και αλατοπιπερώστε, ανάλογα με τη γεύση.
- Τοποθετήστε τις φόρμες στο φούρνο και ψήστε μέχρι να πήξουν τα ασπράδια των αυγών, περίπου 10- 14 λεπτά.
- Σερβίρετε αμέσως.