Πόσες φορές δεν έτυχε να παραγγείλετε πίτσα και να περίσσεψε για την επόμενη μέρα. Και πόσες φορές δεν την απολαύσατε για πρωινό, ξαναζεσταμένη; Και ενώ η πίτσα τρώγεται χωρίς δεύτερη σκέψη και κρύα -και είναι εξίσου νόστιμη για πολλούς- το φαγητό είναι καλύτερο να τρώγεται όπως προοριζόταν αρχικά: ζεστό, τραγανό και λιωμένο.
Η πίτσα που έχει περισσέψει και την ξαναζεσταίνετε στο φούρνο μικροκυμάτων, λοιπόν, τείνει να βγαίνει από αυτόν με αρκετή υγρασία και όχι όπως θα την θέλατε ιδανικά. Γι’ αυτό παρακάτω θα βρείτε κάποια έξυπνα κόλπα ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε την ξαναζεσταμένη πίτσα σαν να έχει μόλις βγει από το φούρνο.
Πώς να ξαναζεστάνετε την πίτσα στο φούρνο
Αυτή η μέθοδος απαιτεί λίγο χρόνο, αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς και ετοιμάστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο. Μόλις ο φούρνος έρθει στην επιθυμητή θερμοκρασία βάλτε το ταψί στο φούρνο για λίγα λεπτά.
Στη συνέχεια, τοποθετήστε την πίτσα πάνω στο καυτό ταψί. Αυτή η διαδικασία εξασφαλίζει ότι η βάση της πίτσας θα γίνει ωραία και τραγανή, ενώ η κορυφή θα λιώσει. Μετά από περίπου 10 ή 15 λεπτά, έχετε ένα ξαναζεσταμένο κομμάτι πίτσας που θα μοιάζει με ολόφρεσκο.
Πώς να ξαναζεστάνετε την πίτσα στις εστίες της κουζίνας
Και σε αυτήν την περίπτωση ισχύει σχεδόν το ίδιο με την παραπάνω. Βάλτε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση αντικολλητικό) σε μέτρια φωτιά και αφήστε το να ζεσταθεί για λίγα λεπτά. Προσθέστε το κομμάτι της πίτσας και αφήστε την άλλα λίγα λεπτά για να γίνει τραγανή.
Μόλις αρχίσει να τηγανίζεται η πίτσα προσθέστε μερικές σταγόνες νερό στο τηγάνι και καλύψτε το με ένα καπάκι. Αυτό το βήμα θα αχνίσει την κορυφή της πίτας, εξασφαλίζοντας ότι θα έχετε αυτό το καταπληκτικό λιώσιμο τυριού.
Πώς να ξαναζεστάνετε την πίτσα στη φριτέζα αέρος
Στρώστε το καλάθι με αλουμινόχαρτο και, στη συνέχεια, τηγανίστε στον αέρα το κομμάτι της πίτσας στους 180 βαθμούς για τρία έως έξι λεπτά.