Υλικά
- 225 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
- 4 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 φλ. τσαγιού γάλα, ή περισσότερο, ανάλογα με τις ανάγκες
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 2 κ. γλ. ιταλικό καρύκευμα
- 1/2 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένο κίτρινο τυρί
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί Gruyere
- 1/4 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και σουρώστε τα καλά.
- Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1-2 λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 1 λεπτό.
- Ρίξτε στην κατσαρόλα σταδιακά το γάλα, την κρέμα γάλακτος και τα ιταλικά καρυκεύματα. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ενσωματωθούν, περίπου 1-2 λεπτά.
- Ανακατέψτε τα τυριά μέχρι να πήξει ελαφρώς η σάλτσα, περίπου 1-2 λεπτά. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέστε περισσότερο γάλα και αλατοπιπερώστε ανάλογα με τη γεύση.
- Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε απαλά για να ενωθούν.
- Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με μαϊντανό και σχοινόπρασο, αν θέλετε.