Υλικά
- 6 μεγάλα αυγά
- 2 φέτες μπέικον, σε κύβους
- 1 αβοκάντο, κομμένο στη μέση
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου κόλιανδρου
- 1 κ. σ. φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
- Ξύσμα από 1 λεμόνι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
- 1/4 κ. γλ. πιπέρι καγιέν
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό, περίπου 6-8 λεπτά. Μεταφέρετε το σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας, αφήστε το στην άκρη.
- Τοποθετήστε τα αυγά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τα με κρύο νερό. Φέρτε τα σε βρασμό και μαγειρέψτε τα για 1 λεπτό. Καλύψτε τα αυγά με ένα καπάκι και αποσύρετε από τη φωτιά. Αφήστε τα στην άκρη για 8-10 λεπτά.
- Στραγγίστε καλά και αφήστε να κρυώσουν πριν ξεφλουδίσετε και κόψετε τα αυγά στη μέση κατά μήκος, κρατώντας τους κρόκους.
- Σε ένα μικρό μπολ, πολτοποιήστε τους κρόκους και το αβοκάντο με ένα πιρούνι. Ανακατέψτε τον κόλιανδρο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού και προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.
- Χρησιμοποιήστε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής για να γεμίσετε τα αυγά με την κρέμα αβοκάντο και γαρνίρετε με μπέικον, σχοινόπρασο και πιπέρι καγιέν, αν θέλετε.