Υλικά
- 1 μέτρια κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε μπαστουνάκια
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- Πιπέρι καγιέν
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Τοποθετήστε τα μπαστουνάκια γλυκοκολοκύθας σε μονή στρώση στο προετοιμασμένο ταψί. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τη ρίγανη και το πιπέρι καγιέν. Ανακατέψτε απαλά για να συνδυαστούν.
- Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 25- 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές οι πατάτες.
- Σερβίρετε αμέσως, προσθέτοντας παρμεζάνα και γαρνίροντας με σχοινόπρασο, αν θέλετε.