Υλικά

  • 1 μέτρια κολοκύθα, ξεφλουδισμένη, χωρίς σπόρους και κομμένη σε μπαστουνάκια
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • Πιπέρι καγιέν
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Τοποθετήστε τα μπαστουνάκια γλυκοκολοκύθας σε μονή στρώση στο προετοιμασμένο ταψί. Προσθέστε το ελαιόλαδο, το θυμάρι, τη ρίγανη και το πιπέρι καγιέν. Ανακατέψτε απαλά για να συνδυαστούν.
  3. Βάλτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε για 25- 30 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές οι πατάτες.
  4. Σερβίρετε αμέσως, προσθέτοντας παρμεζάνα και γαρνίροντας με σχοινόπρασο, αν θέλετε.