Υλικά
- 1 πακέτο νιόκι
- 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 1/2 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
- 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
- Για τη σάλτσα:
- 1/4 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο
- 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου, ή περισσότερο, ανάλογα με τις ανάγκες
- 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο βασιλικό
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρέψτε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2-3 λεπτά και αφήστε τις στην άκρη.
- Για να φτιάξετε τη σάλτσα κρέμας παρμεζάνας σκόρδου, λιώστε το βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1-2 λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 1 λεπτό.
- Προσθέστε σταδιακά το ζωμό κοτόπουλου, το θυμάρι και το βασιλικό. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ενσωματωθούν, περίπου 1-2 λεπτά. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου 1-2 λεπτά. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέστε περισσότερη κρέμα γάλακτος.
- Προσθέστε τις γαρίδες και τα νιόκι και ανακατέψτε απαλά.
- Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με μαϊντανό, αν θέλετε.