Υλικά

  • 1 πακέτο νιόκι
  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 1/2 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
  • Για τη σάλτσα:
  • 1/4 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο
  • 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου, ή περισσότερο, ανάλογα με τις ανάγκες
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο βασιλικό
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρέψτε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  2. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες, αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να ροδίσουν, περίπου 2-3 λεπτά και αφήστε τις στην άκρη.
  3. Για να φτιάξετε τη σάλτσα κρέμας παρμεζάνας σκόρδου, λιώστε το βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να αρωματιστεί, περίπου 1-2 λεπτά. Προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 1 λεπτό.
  4. Προσθέστε σταδιακά το ζωμό κοτόπουλου, το θυμάρι και το βασιλικό. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ενσωματωθούν, περίπου 1-2 λεπτά. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και την παρμεζάνα μέχρι να πήξει ελαφρώς, περίπου 1-2 λεπτά. Αν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέστε περισσότερη κρέμα γάλακτος.
  5. Προσθέστε τις γαρίδες και τα νιόκι και ανακατέψτε απαλά.
  6. Σερβίρετε αμέσως, γαρνίροντας με μαϊντανό, αν θέλετε.