Υλικά
- 4 γλυκοπατάτες, καθαρισμένες
- 4 κ. σ. βούτυρο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Ελαιόλαδο, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Σε ένα ταψί στρωμένο με λαδόκολλα, τοποθετήστε τις γλυκοπατάτες και τρυπήστε με ένα πιρούνι. Τρίψτε τις εξωτερικές πλευρές με λίγο ελαιόλαδο, αν σκοπεύετε να φάτε τη φλούδα.
- Ψήστε μέχρι να μαλακώσουν, 45 έως 50 λεπτά.
- Αφήστε τις γλυκοπατάτες να κρυώσουν, ανοίξτε τις κορυφές με ένα μαχαίρι και βάλτε από πάνω ένα κομμάτι βούτυρο.
- Αλατοπιπερώστε πριν το σερβίρισμα.