Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού, σκουπισμένα με χαρτί κουζίνας
- 1/3 φλ. τσαγιού μέλι
- 1/4 φλ. τσαγιού σάλτσα σόγιας
- 2 κ. σ. χυμό λεμονιού
- 1 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 3 κ. σ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, μοιρασμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 λεμόνι, κομμένο σε ροδέλες
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Σε ένα μεσαίο μπολ ανακατέψτε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, το χυμό λεμονιού και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ζεστάνετε δύο κουταλιές λάδι. Όταν το λάδι είναι καυτό προσθέστε τον σολομό με την πλευρά της πέτσας προς τα πάνω και αλατοπιπερώστε.
- Μαγειρέψτε τον σολομό μέχρι να πάρει βαθύ χρώμα, περίπου 6 λεπτά, και στη συνέχεια γυρίστε τον και προσθέστε την υπόλοιπη κουταλιά λάδι.
- Προσθέστε το σκόρδο στο τηγάνι και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό. Προσθέστε το μείγμα μελιού και τα λεμόνια σε φέτες και μαγειρέψτε μέχρι η σάλτσα να μειωθεί κατά περίπου 1/3. Περιχύστε τον σολομό με τη σάλτσα.
- Γαρνίρετε με φέτες λεμονιού και σερβίρετε.