Υλικά
- 2 κ. σ. βούτυρο,
- 1 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1/2 κιλό μέτριες γαρίδες, καθαρισμένες και ξεφλουδισμένες
- 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές φέτες
- Χυμό από 1 λεμόνι
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κ. γλ. θρυμματισμένο κόκκινο πιπέρι
- 2 κ. σ. λευκό ξηρό κρασί (ή νερό)
- Αλάτι
- Φρεσκοκομμένος μαϊντανός, για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και το ελαιόλαδο.
- Προσθέστε τις γαρίδες, τις φέτες λεμονιού, το σκόρδο και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και αλατίστε.
- Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και ανακατέψτε το υπόλοιπο βούτυρο, το χυμό λεμονιού και το λευκό κρασί. Αλατίστε και γαρνίρετε με μαϊντανό πριν το σερβίρισμα.