Υλικά

  • 1 κιλό μύδια, πολύ καλά καθαρισμένα
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους
  • 1/2 κ. γλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 2 κ. σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • Ψητό ψωμί, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί και να μαλακώσει, 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό ακόμα.
  2. Προσθέστε τους κύβους ντομάτας, το κρασί και τον μαϊντανό και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  3. Προσθέστε τα μύδια και σιγοβράστε μέχρι να ανοίξουν όλα τα κελύφη. (Πετάξτε τα όστρακα που δεν έχουν ανοίξει).
  4. Γαρνίρετε με περισσότερο μαϊντανό και σερβίρετε με ψητό ψωμί.