Υλικά
- 1 κιλό μύδια, πολύ καλά καθαρισμένα
- 2 κ. σ. βούτυρο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 κονσέρβα ντομάτες σε κύβους
- 1/2 κ. γλ. λευκό ξηρό κρασί
- 2 κ. σ. φρεσκοκομμένο μαϊντανό, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- Ψητό ψωμί, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, λιώστε το βούτυρο. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί και να μαλακώσει, 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, 1 λεπτό ακόμα.
- Προσθέστε τους κύβους ντομάτας, το κρασί και τον μαϊντανό και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέστε τα μύδια και σιγοβράστε μέχρι να ανοίξουν όλα τα κελύφη. (Πετάξτε τα όστρακα που δεν έχουν ανοίξει).
- Γαρνίρετε με περισσότερο μαϊντανό και σερβίρετε με ψητό ψωμί.