Υλικά
- 4 φιλέτα σολομού
- 220 γρ. τυρί κρέμα, μαλακωμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα
- 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο σπανάκι, αποψυγμένο
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1/4 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 1 πρέζα κόκκινου πιπεριού
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2 κ. σ. βούτυρο
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
Εκτέλεση
- Αλατοπιπερώστε το σολομό σε όλη την επιφάνεια.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το τυρί κρέμα, τη μοτσαρέλα, το σπανάκι, τη σκόνη σκόρδου και τις νιφάδες κόκκινης πιπεριάς.
- Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι, κόψτε μια σχισμή σε κάθε σολομό για να δημιουργήσετε μια «τσέπη». Γεμίστε τις τσέπες με το μείγμα τυριού κρέμας.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε τον σολομό με την πλευρά του δέρματος προς τα κάτω και μαγειρέψτε τον μέχρι να ψηθεί, περίπου 6 λεπτά, και στη συνέχεια γυρίστε τον σολομό.
- Προσθέστε το βούτυρο και περιχύστε το χυμό λεμονιού. Μαγειρέψτε μέχρι η πέτσα να γίνει τραγανή, άλλα 6 λεπτά.
- Σερβίρετε ζεστό.