Υλικά
- 6 φέτες μπέικον, σε κύβους
- 4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ
- 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φύλλα φρέσκου μαϊντανού
- 4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 1 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
- 3/4 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο, κατεψυγμένο
- 1 3/4 φλ. τσαγιού βουτυρόγαλα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μπέικον και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει και να γίνει τραγανό, περίπου 6- 8 λεπτά. Στραγγίξτε το περιττό λίπος και μεταφέρετε το μπέικον σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το μπέικον, το αλεύρι, το τυρί, τον μαϊντανό, το μπέικιν πάουντερ, το πιπέρι, το αλάτι, τη σόδα και τη σκόνη σκόρδου.
- Τρίψτε το βούτυρο χρησιμοποιώντας τις μεγάλες τρύπες ενός τρίφτη. Ανακατέψτε το στο μείγμα αλευριού.
- Προσθέστε το βουτυρόγαλα και ανακατέψτε με λαστιχένια σπάτουλα μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.
- Δουλεύοντας σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια, ζυμώστε τη ζύμη 3- 4 φορές μέχρι να ενωθούν καλά όλα τα υλικά. Χρησιμοποιώντας έναν πλάστη, ανοίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο και κόψτε 14- 16 στρογγυλά κομμάτια χρησιμοποιώντας έναν κόφτη μπισκότων.
- Τοποθετήστε τα μπισκότα στο ταψί και βάλτε τα στο ψυγείο για 15 λεπτά.
- Αφαιρέστε τα μπισκότα από το ψυγείο, τοποθετήστε τα στο φούρνο και ψήστε για 14- 17 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.