Υλικά
- 450 γρ. σπαγγέτι
- 230 γρ. καπνιστό σολομό, κομμένο σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
- 1/4 φλ. τσαγιού κάπαρη, στραγγισμένη
- 1/2 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1/4 φλ. τσαγιού λευκό κρασί
- 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- Χυμό από 1/2 λεμόνι
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 2 κ. σ. φρεσκοκομμένο άνηθο, συν περισσότερο για το γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει, μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώστε, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι νερό και επιστρέψτε τα στην κατσαρόλα.
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά, ζεστάνετε το λάδι. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσει, για 5 λεπτά, στη συνέχεια προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε μέχρι να αρωματιστεί, για 1 λεπτό ακόμα.
- Προσθέστε το κρασί και μαγειρέψτε μέχρι να μειωθεί σχεδόν εντελώς, για 5 λεπτά. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το χυμό λεμονιού και μαγειρέψτε μέχρι να πήξει η σάλτσα, άλλα 5 λεπτά. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
- Προσθέστε το σολομό, την κάπαρη και τον άνηθο και μαγειρέψτε μέχρι να ζεσταθεί ο σολομός, για 2 λεπτά, και στη συνέχεια ανακατέψτε τη σάλτσα με τα ζυμαρικά.
- Προσθέστε 1/4 φλιτζανιού νερό από αυτό που βράσατε τα ζυμαρικά αν η σάλτσα είναι πολύ πηχτή. Γαρνίρετε με περισσότερο άνηθο για να σερβίρετε.