Υλικά

  • 450 γρ. έτοιμη βάση για πίτσα
  • 90 γρ. πελτέ ντομάτας
  • 155 γρ. τριμμένο τυρί για πίτσα
  • 150 γρ. φρέσκια ρικότα, ψιλοκομμένη
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένες νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
  • 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες με μαντολίνο
  • 200 γρ. ντομάτα, κομμένη στη μέση
  • 135 γρ. πράσινες ελιές γεμιστές
  • 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού
  • Ελαιόλαδο και βαλσάμικο για γαρνίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 240- 220 βαθμούς στον αέρα.
  2. Αλείψτε τη βάση της πίτσας με τον πελτέ ντομάτας και πασπαλίστε με το μισό τυρί για πίτσα.
  3. Τοποθετήστε από πάνω τη ρικότα και τις νιφάδες τσίλι, τα κολοκυθάκια, τη ντομάτα, τις γεμιστές ελιές και το βασιλικό.
  4. Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί πίτσας και γαρνίρετε με ελαιόλαδο.
  5. Αλατοπιπερώστε και ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι το τυρί να πάρει σκούρο χρυσαφί χρώμα και η βάση να γίνει τραγανή.
  6. Περιχύστε με λάδι και γλάσο βαλσάμικου και απολαύστε.