Υλικά
- 450 γρ. έτοιμη βάση για πίτσα
- 90 γρ. πελτέ ντομάτας
- 155 γρ. τριμμένο τυρί για πίτσα
- 150 γρ. φρέσκια ρικότα, ψιλοκομμένη
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένες νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
- 1 κολοκυθάκι, κομμένο σε λεπτές φέτες με μαντολίνο
- 200 γρ. ντομάτα, κομμένη στη μέση
- 135 γρ. πράσινες ελιές γεμιστές
- 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκα φύλλα βασιλικού
- Ελαιόλαδο και βαλσάμικο για γαρνίρισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 240- 220 βαθμούς στον αέρα.
- Αλείψτε τη βάση της πίτσας με τον πελτέ ντομάτας και πασπαλίστε με το μισό τυρί για πίτσα.
- Τοποθετήστε από πάνω τη ρικότα και τις νιφάδες τσίλι, τα κολοκυθάκια, τη ντομάτα, τις γεμιστές ελιές και το βασιλικό.
- Πασπαλίστε με το υπόλοιπο τυρί πίτσας και γαρνίρετε με ελαιόλαδο.
- Αλατοπιπερώστε και ψήστε για 10 λεπτά ή μέχρι το τυρί να πάρει σκούρο χρυσαφί χρώμα και η βάση να γίνει τραγανή.
- Περιχύστε με λάδι και γλάσο βαλσάμικου και απολαύστε.