Υλικά
- 2 καρέ αρνιού
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 2/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φιστίκια
- 2 κ. σ. ξηρή ψίχα ψωμιού
- 1 κ. σ. λιωμένο βούτυρο
- 3 κ. σ. μουστάρδα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, στρώστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα κάθε καρέ αρνιού με βότανα της επιλογής σας, αλάτι και μαύρο πιπέρι.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Τοποθετήστε το αρνί στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ροδίζοντας από όλες τις πλευρές, 6 έως 8 λεπτά. Μεταφέρετε το αρνί σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και αφήστε το στην άκρη.
- Ανακατέψτε τα φιστίκια, τα ψίχουλα ψωμιού, το βούτυρο, το ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ.
- Απλώστε τη μουστάρδα στην παχιά πλευρά κάθε αρνιού και απλώστε το μείγμα των φιστικιών πάνω από τη μουστάρδα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα η κρούστα και το αρνί να είναι ροζ στο κέντρο, 20- 25 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και αφήστε το να ξεκουραστεί 10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.