Υλικά

  • 2 καρέ αρνιού
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 2/3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φιστίκια
  • 2 κ. σ. ξηρή ψίχα ψωμιού
  • 1 κ. σ. λιωμένο βούτυρο
  • 3 κ. σ. μουστάρδα

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς, στρώστε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα κάθε καρέ αρνιού με βότανα της επιλογής σας, αλάτι και μαύρο πιπέρι.
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά. Τοποθετήστε το αρνί στο τηγάνι και μαγειρέψτε, ροδίζοντας από όλες τις πλευρές, 6 έως 8 λεπτά. Μεταφέρετε το αρνί σε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο και αφήστε το στην άκρη.
  3. Ανακατέψτε τα φιστίκια, τα ψίχουλα ψωμιού, το βούτυρο, το ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι σε ένα μπολ.
  4. Απλώστε τη μουστάρδα στην παχιά πλευρά κάθε αρνιού και απλώστε το μείγμα των φιστικιών πάνω από τη μουστάρδα.
  5. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρει χρώμα η κρούστα και το αρνί να είναι ροζ στο κέντρο, 20- 25 λεπτά. Μεταφέρετε σε ένα πιάτο και αφήστε το να ξεκουραστεί 10 λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.