Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 3 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ. σ. φρέσκο χυμό λεμονιού ή περισσότερο για γεύση
  • 2 κ. γλ. τριμμένη φλούδα λεμονιού (προαιρετικά)
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 3 κ. σ. ζάχαρη άχνη
  • Για την τάρτα: βούτυρο μαλακωμένο, 1/4 φλ. τσαγιού κοσκινισμένη ζάχαρη άχνη, 1 φλ. τσαγιού κοσκινισμένο αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μια φόρμα για κέικ ή τάρτα.
  2. Φτιάξτε την τάρτα: Ανακατέψτε το βούτυρο και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ μέχρι να γίνουν λεία, προσθέστε το αλεύρι και ανακατέψτε καλά. Πιέστε τη ζύμη στο προετοιμασμένο ταψί και τρυπήστε με ένα πιρούνι σε διάφορα σημεία για να μην φουσκώσει η κρούστα κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
  3. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει ελαφρά, 10 έως 15 λεπτά. Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει, 15 έως 30 λεπτά. Αφήστε το φούρνο ανοιχτό.
  4. Φτιάξτε τη γέμιση: Χτυπήστε τη λευκή ζάχαρη και τα αυγά σε ένα μπολ. Χτυπήστε το αλεύρι, το χυμό λεμονιού, τη φλούδα λεμονιού και το αλάτι μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά και ρίξτε τα στην κρύα ζύμη τάρτας.
  5. Ψήστε μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση, 20 έως 25 λεπτά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς, στη συνέχεια, πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη και κόψτε σε 16 τετράγωνα. Σερβίρετε αμέσως ή βάλτε το στο ψυγείο και σερβίρετε παγωμένο.