Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 1 μαγειρεμένο στήθος κοτόπουλου, σε κύβους
- 1 μικρό λευκό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 700 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
- 3 φλ. τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
- 3 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν, μοιρασμένο
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση
- 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε μία κατσαρόλα, προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να ροδίσει ελαφρά, περίπου 3 λεπτά.
- Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
- Ανακατέψτε τα μανιτάρια και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, 5 έως 10 λεπτά. Ρίξτε το ζωμό κοτόπουλου και 2 κουταλιές της σούπας εστραγκόν -μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή.
- Αλατίστε. Καλύψτε και σιγοβράστε τη σούπα μέχρι να ενωθούν οι γεύσεις, περίπου 25 λεπτά.