Υλικά
- 220 γρ. τυρί μπρι
- 1 φύλλο κατεψυγμένης σφολιάτας, αποψυγμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα κράνμπερι
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα καρύδια
- Θαλασσινό αλάτι για γεύση
Εκτέλεση
- Αφαιρέστε και πετάξτε τη φλούδα από το τυρί μπρι και τοποθετήστε το στην κατάψυξη για 20 λεπτά -ώστε να κόβεται ευκολότερα.
- Εντωμεταξύ, λαδώστε ελαφρώς μια φόρμα για μίνι μάφιν με 24 θέσεις.
- Ανοίξτε το φύλλο σφολιάτας σε ορθογώνιο σχήμα, κόψτε το κατά μήκος σε 4 ομοιόμορφες λωρίδες και στη συνέχεια σταυρωτά σε 6 ομοιόμορφες λωρίδες, φτιάχνοντας 24 τετράγωνα. Ξεχωρίστε τα τετράγωνα και τοποθετήστε το καθένα απαλά σε μια προετοιμασμένη θήκη μάφιν.
- Αφαιρέστε το παγωμένο μπρι από την κατάψυξη και κόψτε το σε 24 κομμάτια.
- Προσθέστε 1 κουταλάκι του γλυκού σάλτσα κράνμπερι σε κάθε θήκη για μάφιν, στη συνέχεια πιέστε ένα κομμάτι μπρι και προσθέστε από πάνω 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένα καρύδια. Αλατοπιπερώστε κάθε μπουκιά με μια πρέζα θαλασσινό αλάτι.
- Μεταφέρετε τη φόρμα για μάφιν στο ψυγείο και παγώστε για τουλάχιστον 30 λεπτά.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήστε τις μπουκιές μέχρι να ροδίσουν, 18 έως 20 λεπτά.