Υλικά
- 150 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
- 150 γρ. ζάχαρη άχνη
- 3 αυγά
- 1 κ. γλ. πάστα βανίλιας
- 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- Βρώσιμη χρυσή σκόνη ή σπρέι
- Βρώσιμες μπάλες ζάχαρης, μίνι χρωματιστά σοκολατάκια, διάφορα πολύχρωμα πασπαλίσματα (για τα στολίδια)
- Για τη βουτυρόκρεμα: 300 γρ. ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο, 500 γρ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη, 1 κ. γλ. πάστα βανίλιας, πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και στρώστε μια φόρμα για μάφιν με 12 θέσεις με χάρτινες θήκες.
- Χτυπήστε το βούτυρο και τη ζάχαρη σε ένα μεγάλο μπολ ή σε ένα μίξερ μέχρι να γίνουν ένα ανοιχτόχρωμο και κρεμώδες μείγμα. Προσθέστε τα αυγά και τη βανίλια μαζί με 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι (για να μειώσετε τον κίνδυνο να σπάσει το μείγμα) και χτυπήστε ξανά.
- Κοσκινίστε το υπόλοιπο αλεύρι μέσα στο μείγμα και ανακατέψτε μέχρι να μην φαίνονται ραβδώσεις αλευριού, προσέχοντας να μην το παραχτυπήσετε.
- Μοιράστε το μείγμα στις θήκες, φροντίζοντας να είναι όλες τουλάχιστον μισογεμάτες. Ψήστε στο μεσαίο ράφι του φούρνου για 12- 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Αφήστε τα να κρυώσουν στη φόρμα για 5 λεπτά πριν τα μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.
- Για να φτιάξετε τη βουτυρόκρεμα, ανακατέψτε αργά το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια σε ένα μπολ με μίξερ χειρός. Μόλις ενωθούν καλά, χτυπήστε για τουλάχιστον 5 λεπτά ακόμη μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέστε το πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής, λίγο- λίγο, μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή απόχρωση.
- Βάλτε τη βουτυρόκρεμα σε μια σακούλα με ακροφύσιο αστέρι. Στροβιλίστε τη βουτυρόκρεμα πάνω από τα κρύα cupcakes, σε σχήμα κώνου.
- Διακοσμήστε με μπάλες ζάχαρης, πασπαλίσματα ή διάφορα βρώσιμα «στολίδια».