Υλικά
- 1 πακέτο λιγκουίνι
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο, μοιρασμένο
- 1/2 κιλό μεγάλες γαρίδες, ξεφλουδισμένες
- 3 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
- 2 κ. γλ. ψιλοκομμένο σκόρδο
- 3 κ. σ. βούτυρο, κομμένο σε κομμάτια
- 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
Εκτέλεση
- Μαγειρέψτε τα λιγκουίνι σε βραστό νερό με μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν, 7 έως 8 λεπτά. Σουρώστε και αφήστε τα στην άκρη.
- Ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε τις γαρίδες και σοτάρετε μέχρι να γίνουν ροζ, για 3 έως 4 λεπτά. Προσθέστε το βασιλικό και το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2 έως 3 λεπτά ακόμα.
- Προσθέστε στις γαρίδες το βούτυρο και τα μαγειρεμένα λινγκουίνι και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει το βούτυρο, φροντίζοντας να καλύψετε τα λιγκουίνι με τη σάλτσα.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και σερβίρετε αμέσως.