Υλικά
- 1 φλ. τσαγιού βούτυρο, μαλακωμένο
- 3/4 του φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
- 1 αυγό
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα αμυγδάλου
- 2 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και στρώστε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Χτυπήστε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αυγό σε ένα μεσαίο μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να γίνουν λεία και προσθέστε ανακατεύοντας τα εκχυλίσματα βανίλιας και αμυγδάλου.
- Προσθέστε το αλεύρι και, στη συνέχεια, χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να σχηματίσετε μια μαλακή ζύμη.
- Πάρτε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού από τη ζύμη κάθε φορά και πλάστε τα κουλουράκια στο σχήμα της αρεσκείας σας. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε απόσταση μεταξύ τους στο ταψί με τη λαδόκολλα.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα οι άκρες, περίπου 10 λεπτά. Αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς πριν τα πασπαλίσετε με ζάχαρη άχνη.