Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 450 γρ. μπρόκολο, βρασμένο και ψιλοκομμένο
- 400 γρ. ζωμό κοτόπουλου
- 400 γρ. κίτρινο τυρί σε κύβους
- 2 φλιτζάνια γάλα
- 1 κ. σ. σκόρδο σε σκόνη
- 2/3 φλ. τσαγιού άμυλο αραβοσίτου
- 1 φλ. τσαγιού νερό
Εκτέλεση
- Λιώστε το βούτυρο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσει.
- Προσθέστε το μπρόκολο και το ζωμό και σιγοβράστε μέχρι να μαλακώσει το μπρόκολο, 10 έως 15 λεπτά.
- Μειώστε τη φωτιά, προσθέστε τους κύβους τυριού και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν. Ανακατέψτε το γάλα και τη σκόνη σκόρδου.
- Ανακατέψτε το κορν φλάουρ και το νερό μαζί σε ένα μικρό μπολ μέχρι να γίνει μια λεία πάστα. Αφήστε να σιγοβράσει ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να πήξει.