Υλικά

  • 1/2 κιλό ψαρονέφρι
  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού κρέατος
  • 3/4 κ. γλ. αποξηραμένο εστραγκόν
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1 κ. σ. μουστάρδα
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

  1. Κόψτε το ψαρονέφρι σε 8 κομμάτια και κόψτε ξανά το κάθε κομμάτι στη μέση. Ανοίξτε και ισιώστε κάθε κομμάτι, χτυπώντας το ελαφρά με σφυρί κρέατος.
  2. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, μαγειρέψτε το χοιρινό στο βούτυρο μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, 5- 6 λεπτά από κάθε πλευρά. Τοποθετήστε το κρέας σε ένα πιάτο και κρατήστε το ζεστό.
  3. Στο ίδιο τηγάνι, μαγειρέψτε το ζωμό και το εστραγκόν σε δυνατή φωτιά μέχρι να μειωθούν στο μισό. Μειώστε τη φωτιά, ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και τη μουστάρδα. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι.
  4. Απλώστε τη σάλτσα πάνω από το χοιρινό και σερβίρετε με ζυμαρικά ή ρύζι αν θέλετε.