Υλικά
- 3 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1- 1/2 φλ. τσαγιού βρώμη
- 1- 1/2 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη
- 3/4 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1- 1/4 φλιτζάνια κρύο βούτυρο
- 5 έως 6 φλ. τσαγιού μήλα καθαρισμένα σε λεπτές φέτες
- 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 3 κ. σ. κορν φλάουρ
- 1 φλ. τσαγιού κρύο νερό
- 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε το αλεύρι, τη βρώμη, τη μαύρη ζάχαρη και τη σόδα. Προσθέστε 1 φλιτζάνι συν 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο και ανακατέψτε μέχρι το μείγμα να μοιάζει με χοντρά ψίχουλα. Αφήστε στην άκρη 2 φλιτζάνια για την επικάλυψη.
- Πιέστε την τριφτή ζύμη σε ένα ελαφρώς βουτυρωμένο ταψάκι και τοποθετήστε τα μήλα από πάνω.
- Σε μια μικρή κατσαρόλα, ανακατέψτε τη ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το νερό, τη βανίλια και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο. Αφήστε να πάρει βράση. Μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να πήξει, 1-2 λεπτά.
- Περιχύστε πάνω από τα μήλα και πασπαλίστε με το μείγμα τριφτής ζύμης που κρατήσατε.
- Ψήστε μέχρι να ροδίσει ελαφρά η επιφάνεια, για 35- 45 λεπτά και αφήστε να κρυώσει πριν κόψετε σε μπάρες.