Υλικά
- 6 κλωνάρια σέλινου, ψιλοκομμένο
- 4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα κρεμμύδια
- 3-1/3 φλ. τσαγιού νερό
- 4 κ. γλ. ζωμό βοδινού κρέατος
- 3/4 κ. γλ. αλάτι
- 1/2 κ. γλ. πιπέρι
- 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φλ. τσαγιού γάλα 2%
- 1 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο μεξικάνικο τυρί
- Φύλλα σέλινου και κρουτόν, προαιρετικά
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατέψτε τα κρεμμύδια, το νερό, το σέλινο, τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε τα να βράσουν.
- Μειώστε τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Μεταφέρετε το μείγμα στο μπλέντερ και πολτοποιήστε το μέχρι να γίνει λείο. Επιστρέψτε το στην κατσαρόλα.
- Ανακατέψτε το αλεύρι με το γάλα μέχρι να γίνει λείο και προσθέστε το στην κατσαρόλα σταδιακά. Αφήστε το να πάρει βράση και μαγειρέψτε το ανακατεύοντας για 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
- Μειώστε τη φωτιά, προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
- Εάν θέλετε, γαρνίρετε τις μερίδες με φύλλα σέλινου, κρουτόν και επιπλέον τυρί.