Υλικά

  • 6 κλωνάρια σέλινου, ψιλοκομμένο
  • 4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα κρεμμύδια
  • 3-1/3 φλ. τσαγιού νερό
  • 4 κ. γλ. ζωμό βοδινού κρέατος
  • 3/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/2 κ. γλ. πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα 2%
  • 1 φλ. τσαγιού τεμαχισμένο μεξικάνικο τυρί
  • Φύλλα σέλινου και κρουτόν, προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ανακατέψτε τα κρεμμύδια, το νερό, το σέλινο, τον ζωμό, το αλάτι και το πιπέρι και αφήστε τα να βράσουν.
  2. Μειώστε τη φωτιά, σκεπάστε και σιγοβράστε για 10 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά. Μεταφέρετε το μείγμα στο μπλέντερ και πολτοποιήστε το μέχρι να γίνει λείο. Επιστρέψτε το στην κατσαρόλα.
  3. Ανακατέψτε το αλεύρι με το γάλα μέχρι να γίνει λείο και προσθέστε το στην κατσαρόλα σταδιακά. Αφήστε το να πάρει βράση και μαγειρέψτε το ανακατεύοντας για 2 λεπτά ή μέχρι να πήξει.
  4. Μειώστε τη φωτιά, προσθέστε το τυρί και ανακατέψτε μέχρι να λιώσει.
  5. Εάν θέλετε, γαρνίρετε τις μερίδες με φύλλα σέλινου, κρουτόν και επιπλέον τυρί.