Υλικά

  • 2 μεγάλα αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ψίχουλα ψωμιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού γάλα 2%
  • 2 κ. γλ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι
  • 1/8 κ. γλ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1/2 κιλό χύμα ιταλικό λουκάνικο
  • 700 ml σάλτσα ντομάτας
  • Ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα μεγάλο μπολ, συνδυάστε τα αυγά με το ψωμί, το γάλα, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι και τη σκόνη σκόρδου.
  2. Θρυμματίστε το μοσχάρι και το λουκάνικο πάνω από το μείγμα και ανακατέψτε ελαφρά αλλά καλά -σχηματίστε μπάλες.
  3. Τοποθετήστε τα κεφτεδάκια σε ένα ρηχό ταψί, ελαφρώς λαδωμένο, και ψήστε μέχρι να μην είναι πλέον ροζ, περίπου για 15- 20 λεπτά.
  4. Μεταφέρετε τα κεφτεδάκια σε ένα τηγάνι και προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας. Καλύψτε και μαγειρέψτε μέχρι η σάλτσα να πήξει. Γαρνίρετε με μαϊντανό αν θέλετε.