Υλικά

  • 2 ασπράδια μεγάλων αυγών
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε στικς
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά πάνκο, κατά προτίμηση ολικής άλεσης
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ. σ. ιταλικό καρύκευμα
  • 1/2 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. αλεσμένο πιπέρι
  • Μαρινάρα, πέστο ή σάλτσα ranch για ντιπ

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου, προθερμάνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία και καλύψτε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και ανακατέψτε τα καλά.
  3. Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατέψτε το πάνκο, την παρμεζάνα, το ιταλικό καρύκευμα, το κρεμμύδι σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι.
  4. Δουλεύοντας σε παρτίδες, ρίξτε τα κολοκυθάκια που έχουν επικαλυφθεί με το ασπράδι των αυγών στο μείγμα πάνκο, πιέζοντας και από τις δύο πλευρές για να κολλήσει καλά η επικάλυψη.
  5. Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια στο ταψί, γαρνίρετε με ελάχιστο λάδι και ψήστε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, 3 έως 4 λεπτά ανά πλευρά. Σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα, αν θέλετε.