Υλικά
- 2 ασπράδια μεγάλων αυγών
- 2 μέτρια κολοκυθάκια, κομμένα σε στικς
- 1/2 φλ. τσαγιού φρυγανιά πάνκο, κατά προτίμηση ολικής άλεσης
- 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
- 1 κ. σ. ιταλικό καρύκευμα
- 1/2 κ. γλ. σκόνη κρεμμυδιού
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. αλεσμένο πιπέρι
- Μαρινάρα, πέστο ή σάλτσα ranch για ντιπ
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε τη σχάρα στο κέντρο του φούρνου, προθερμάνετε το γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία και καλύψτε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών σε ένα μεσαίο μπολ μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και ανακατέψτε τα καλά.
- Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατέψτε το πάνκο, την παρμεζάνα, το ιταλικό καρύκευμα, το κρεμμύδι σε σκόνη, αλάτι και πιπέρι.
- Δουλεύοντας σε παρτίδες, ρίξτε τα κολοκυθάκια που έχουν επικαλυφθεί με το ασπράδι των αυγών στο μείγμα πάνκο, πιέζοντας και από τις δύο πλευρές για να κολλήσει καλά η επικάλυψη.
- Τοποθετήστε τα κολοκυθάκια στο ταψί, γαρνίρετε με ελάχιστο λάδι και ψήστε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανά, 3 έως 4 λεπτά ανά πλευρά. Σερβίρετε με την αγαπημένη σας σάλτσα, αν θέλετε.