Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 3/4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 3/4 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1 κ. σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε μία φόρμα για κέικ.
  2. Χτυπήστε τη ζάχαρη και το βούτυρο σε ένα μπολ με ένα ηλεκτρικό μίξερ μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέστε και χτυπήστε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας μέχρι να ενωθούν καλά.
  3. Κοσκινίστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ σε ένα ξεχωριστό μπολ και προσθέστε τα στο μείγμα με την κρέμα, χτυπώντας με το μίξερ μέχρι να αναμειχθούν καλά.
  4. Προσθέστε το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και το χυμό λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να αποκτήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.
  5. Ρίξτε το μείγμα στη φόρμα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι μια οδοντογλυφίδα που θα εισάγετε στο κέντρο να βγαίνει καθαρή, περίπου μετά από 35 λεπτά.