Υλικά

  • 2 1/2 φύλλα ζελατίνης
  • 150 ml γάλα
  • 400 ml κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 στικ βανίλιας, χωρισμένο κατά μήκος
  • Φρέσκες φράουλες ή μούρα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  1. Προσθέστε τα φύλλα ζελατίνης σε ένα μπολ με κρύο νερό και μουλιάστε τα για 5 λεπτά.
  2. Αδειάστε το γάλα και την κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα με τη ζάχαρη και τους σπόρους βανίλιας (για να ξύσετε τους σπόρους από το λοβό, χρησιμοποιήστε το πίσω μέρος ενός μαχαιριού).
  3. Ανακατέψτε να αναμειχθούν καλά και αφήστε να σιγοβράσουν, στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά.
  4. Βγάλτε τη ζελατίνη από το κρύο νερό και στύψτε την περίσσεια, στη συνέχεια προσθέστε τη στο μείγμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί πλήρως.
  5. Μοιράστε το μείγμα σε τέσσερα φορμάκια και τοποθετήστε τα στο ψυγείο να σταθεροποιηθεί η κρέμα για τουλάχιστον δύο ώρες.
  6. Για να σερβίρετε, γυρίστε κάθε φορμάκι ανάποδα σε ένα πιάτο. Αν η πανακότα δεν πέφτει, βουτήξτε προσεκτικά το φορμάκι σε ένα βαθύτερο σκεύος με ζεστό νερό για να ξεκολλήσει. Σερβίρετε με λίγη κομπόστα φράουλας και φρέσκες φράουλες σε φέτες.