Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
- 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 4 κ. γλ. κακάο
- 1/2 φλ. τσαγιού κρεμώδες φυστικοβούτυρο
- 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 2 φλ. τσαγιού βρώμη
Εκτέλεση
- Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το γάλα, το βούτυρο και το κακάο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αφήνοντας να πάρουν μια βράση. Συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη, για 90 δευτερόλεπτα έως 2 λεπτά. Αποσύρετε αμέσως την κατσαρόλα από τη φωτιά.
- Προσθέστε το φυστικοβούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε τη βρώμη και ανακατέψτε καλά να καλυφθεί.
- Αδειάστε το μείγμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού -μία κουταλιά κάθε φορά- σε ένα φύλλο λαδόκολλας και αφήστε το μέχρι τα μπισκότα να «δέσουν», περίπου 15 λεπτά.