Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 1/2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 4 κ. γλ. κακάο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρεμώδες φυστικοβούτυρο
  • 2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 φλ. τσαγιού βρώμη

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε τη ζάχαρη, το γάλα, το βούτυρο και το κακάο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, αφήνοντας να πάρουν μια βράση. Συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη, για 90 δευτερόλεπτα έως 2 λεπτά. Αποσύρετε αμέσως την κατσαρόλα από τη φωτιά.
  2. Προσθέστε το φυστικοβούτυρο και το εκχύλισμα βανίλιας στο μείγμα γάλακτος και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Προσθέστε τη βρώμη και ανακατέψτε καλά να καλυφθεί.
  3. Αδειάστε το μείγμα με τη βοήθεια ενός κουταλιού -μία κουταλιά κάθε φορά- σε ένα φύλλο λαδόκολλας και αφήστε το μέχρι τα μπισκότα να «δέσουν», περίπου 15 λεπτά.