Υλικά
- 400 γρ. ζυμαρικά
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 400 γρ. σολομού χωρίς κόκαλα
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 κ. γλ. μαύρο πιπέρι
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 500 γρ. σάλτσα ντομάτας
- 1 κ. σ. ντοματοπολτό
- 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1 κ. γλ. ζάχαρη
- 3 κ. σ. κρέμα γάλακτος
- Για το σερβίρισμα: τριμμένη παρμεζάνα, μαύρο πιπέρι, φρέσκο βασιλικό
Εκτέλεση
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, σουρώστε και κρατήστε 1 φλιτζάνι από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών.
- Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Αλατοπιπερώστε τα φιλέτα σολομού και τοποθετήστε τα στο τηγάνι με την πέτσα προς τα πάνω.
- Τηγανίστε τον σολομό για 3 λεπτά, μέχρι να πάρει χρώμα, στη συνέχεια γυρίστε τον και μετακινήστε τον στη μία πλευρά του τηγανιού.
- Προσθέστε τα κρεμμύδια στον χώρο που έχει απομείνει στο τηγάνι. Μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά για 3-4 λεπτά, ανακατεύοντας περιστασιακά, μέχρι να μαλακώσουν.
- Ανακατέψτε το ψιλοκομμένο σκόρδο και μαγειρέψτε για άλλα 30 δευτερόλεπτα.
- Προσθέστε την σάλτσα ντομάτας, τον πελτέ ντομάτας, το αποξηραμένο θυμάρι και τη ζάχαρη. Ανακατέψτε τα και αφήστε τα να σιγοβράσουν για 2-3 λεπτά.
- Σπάστε τον σολομό με το πίσω μέρος ενός πιρουνιού σε χοντρά κομμάτια.
- Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος στη σάλτσα και προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στο τηγάνι μαζί με μια καλή δόση (περίπου 1/4 φλιτζανιού) από το νερό μαγειρέματος των ζυμαρικών. Ανακατέψτε καλά.
- Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιάτα και γαρνίρετε με λίγη τριμμένη παρμεζάνα, μαύρο πιπέρι και λίγα φύλλα φρέσκου βασιλικού.