Υλικά

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. σ ανάλατο βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 2 κιλά μύδια, καθαρισμένα
  • 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
  • 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 1 κ. σ φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 5 λεπτά).
  2. Προσθέστε τα μύδια, το κρασί, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώστε καλά με αλάτι και πιπέρι.
  3. Ανακατέψτε καλά, σκεπάστε την κατσαρόλα με καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι τα μύδια να ψηθούν και να ανοίξουν, περίπου 12- 15 λεπτά.
  4. Σερβίρετε τα μύδια μαζί με τους χυμούς της κατσαρόλας με σκορδόψωμο.