Υλικά
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 κ. σ ανάλατο βούτυρο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 2 κιλά μύδια, καθαρισμένα
- 1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 1/4 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια
- 1/4 φλ. τσαγιού φρέσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο
- Αλάτι και μαύρο πιπέρι
- 1 κ. σ φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Ζεστάνετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 5 λεπτά).
- Προσθέστε τα μύδια, το κρασί, την κρέμα γάλακτος, το βούτυρο και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώστε καλά με αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατέψτε καλά, σκεπάστε την κατσαρόλα με καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι τα μύδια να ψηθούν και να ανοίξουν, περίπου 12- 15 λεπτά.
- Σερβίρετε τα μύδια μαζί με τους χυμούς της κατσαρόλας με σκορδόψωμο.