Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι λεμόνι
  • 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κ. γλ. τριμμένο ξύσμα λεμονιού
  • 1 φλ. τσαγιού φρέσκα ή κατεψυγμένα μύρτιλα
  • Για το γλάσο: 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, 1 κ. σ. χυμό λεμονιού, 1/2 κ. γλ. τριμμένο ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπείκιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  3. Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με το αυγό, το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού.
  4. Προσθέστε το στο μείγμα αλευριού και ανακατέψτε καλά, προσθέτοντας τα μύρτιλα στο τέλος.
  5. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή ενός φλιτζανιού τοποθετήστε το μείγμα σε ατομικά μπισκότα σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15- 18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
  6. Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τα συστατικά του γλάσου και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Περιχύστε τα ζεστά μπισκότα.