Υλικά
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
- 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι λεμόνι
- 1 μεγάλο αυγό, σε θερμοκρασία δωματίου
- 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο, λιωμένο
- 1 κ. γλ. τριμμένο ξύσμα λεμονιού
- 1 φλ. τσαγιού φρέσκα ή κατεψυγμένα μύρτιλα
- Για το γλάσο: 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη, 1 κ. σ. χυμό λεμονιού, 1/2 κ. γλ. τριμμένο ξύσμα λεμονιού
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπείκιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
- Σε ένα άλλο μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με το αυγό, το λιωμένο βούτυρο και το ξύσμα λεμονιού.
- Προσθέστε το στο μείγμα αλευριού και ανακατέψτε καλά, προσθέτοντας τα μύρτιλα στο τέλος.
- Με τη βοήθεια ενός κουταλιού ή ενός φλιτζανιού τοποθετήστε το μείγμα σε ατομικά μπισκότα σε λαδόκολλα στο ταψί και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 15- 18 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.
- Σε ένα μικρό μπολ, συνδυάστε τα συστατικά του γλάσου και ανακατέψτε μέχρι να γίνει λείο. Περιχύστε τα ζεστά μπισκότα.