Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού βαλσάμικο ξύδι
- 6 φέτες ψωμί (τραγανή χωριάτικη φρατζόλα)
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
- 120 γρ. ντομάτες, σε φέτες
- 10- 16 φύλλα φρέσκου βασιλικού
- 220 γρ. μοτσαρέλα, σε φέτες
- 3 κ. σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Zεστάνετε το βαλσάμικο ξύδι σε μικρή κατσαρόλα σε μέτρια- χαμηλή φωτιά μέχρι το ξύδι να μειωθεί τουλάχιστον στο μισό της αρχικής ποσότητας. Αυτό μπορεί να διαρκέσει έως και 30 λεπτά. Αφήστε το να κρυώσει και αφήστε το στην άκρη.
- Φρυγανίστε τις φέτες ψωμιού και από τις δύο πλευρές στο φούρνο στους 150 βαθμούς. Όταν το ψωμί ροδίσει, βγάλτε το από το φούρνο και καλύψτε το με το ψιλοκομμένο σκόρδο. Αφήστε το στην άκρη.
- Πλύντε και κόψτε σε φέτες τις ντομάτες και απλώστε στις φρυγανιές. Τοποθετήστε από πάνω το βασιλικό και φέτες τις μοτσαρέλας, περιχύστε με το βαλσάμικο και το ελαιόλαδο.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση. Σερβίρετε φρέσκα.