Υλικά

  • 1 κιλό ώριμες ντομάτες, χοντροκομμένες
  • 1/2 μέτριο αγγούρι, ξεφλουδισμένο και χοντροκομμένο
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά, χοντροκομμένη
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ξεφλουδισμένη
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. ξύδι
  • 3/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Δοκιμάστε και προσαρμόστε το αλάτι ανάλογα με τη γεύση.
  2. Βάλτε το μείγμα στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει, περίπου 2 ώρες, ή μέχρι 3 ημέρες πριν το σερβίρισμα.
  3. Σερβίρετε με επιπλέον ψιλοκομμένα λαχανικά, λίγο ελαιόλαδο και φρυγανισμένο ψωμί.