Υλικά

  • 1/4 φλ. τσαγιού βαλσάμικο ξύδι
  • 1 φλ. τσαγιού φράουλες σε φέτες
  • 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 φλ. τσαγιού μίνι μπάλες μοτσαρέλας κομμένες στη μέση
  • 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
  • 1/3 φλ. τσαγιού πεκάν, καβουρδισμένα
  • 1/3 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού
  • Ελαιόλαδο, για γαρνίρισμα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε το βαλσάμικο σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.
  2. Ανακατέψτε, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι το ξύδι να πήξει και να μειωθεί στο μισό, περίπου 8 έως 10 λεπτά. Αφήστε το στην άκρη για να κρυώσει.
  3. Τοποθετήστε τις φράουλες, τα ντοματίνια, τη μοτσαρέλα, το αβοκάντο, τα πεκάν και το βασιλικό σε ένα ρηχό μπολ ή πιατέλα. Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα.
  4. Ανακατέψτε απαλά και περιχύστε με το μειωμένο βαλσάμικο.