Υλικά
- 1/4 φλ. τσαγιού βαλσάμικο ξύδι
- 1 φλ. τσαγιού φράουλες σε φέτες
- 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 1 φλ. τσαγιού μίνι μπάλες μοτσαρέλας κομμένες στη μέση
- 1 ώριμο αβοκάντο, κομμένο σε κύβους
- 1/3 φλ. τσαγιού πεκάν, καβουρδισμένα
- 1/3 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού
- Ελαιόλαδο, για γαρνίρισμα
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση
- Τοποθετήστε το βαλσάμικο σε μια μικρή κατσαρόλα και αφήστε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά.
- Ανακατέψτε, στη συνέχεια μειώστε τη φωτιά σε χαμηλή και σιγοβράστε μέχρι το ξύδι να πήξει και να μειωθεί στο μισό, περίπου 8 έως 10 λεπτά. Αφήστε το στην άκρη για να κρυώσει.
- Τοποθετήστε τις φράουλες, τα ντοματίνια, τη μοτσαρέλα, το αβοκάντο, τα πεκάν και το βασιλικό σε ένα ρηχό μπολ ή πιατέλα. Πασπαλίστε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε γενναιόδωρα.
- Ανακατέψτε απαλά και περιχύστε με το μειωμένο βαλσάμικο.