Υλικά
- 1/2 φλ. τσαγιού βούτυρο
- 3/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 3 μεγάλα αυγά
- 1/2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κ. γλ. σόδα μαγειρικής
- 3/4 κ. γλ. κανέλα σε σκόνη
- 1 1/2 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
- 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
- 1/2 φλ. τσαγιού δάκρυα σοκολάτας
- 1 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένες φράουλες
- 1/4 κ. γλ. αλάτι
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και λαδώστε ελαφρώς μία φόρμα για κέικ.
- Από τα 2 φλιτζάνια αλεύρι, πάρτε 2-3 κουταλιές της σούπας και ανακατέψτε το με τις ψιλοκομμένες φράουλες και τα κομματάκια σοκολάτας.
- Χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να γίνει αφράτο και ελαφρύ το μείγμα. Προσθέστε τα αυγά, ένα-ένα, μαζί με τη βανίλια και χτυπήστε καλά.
- Κοσκινίστε το αλεύρι και ανακατέψτε με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, την κανέλα και το αλάτι.
- Προσθέστε το αλεύρι σε μικρές δόσεις στο μείγμα με τα αυγά και μετά το γιαούρτι, χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα.
- Προσθέστε τις φράουλες και τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατέψτε απαλά. Κρατήστε 1 κουταλιά της σούπας από το καθένα για την επικάλυψη.
- Μεταφέρετε το μείγμα στη φόρμα γαρνίρετε με τις φράουλες και τα κομματάκια σοκολάτας που κρατήσατε πάνω από το μείγμα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 60- 70 λεπτά ή μέχρι μία οδοντογλυφίδα να βγει καθαρή από το κέντρο.