Υλικά
- 2 μπέιγκελ
- 2 κ. γλ. ελαιόλαδο
- 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα ντομάτα ή μαρινάρα
- 1 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη μοτσαρέλα
- Προαιρετικές επικαλύψεις: πεπερόνι, ελιές κομμένες σε φέτες, μανιτάρια σε φέτες, κρεμμύδια σε φέτες ή σε κυβάκια, ντομάτες κομμένες σε κύβους
- Προαιρετικές γαρνιτούρες: φύλλα φρέσκου βασιλικού, τριμμένη παρμεζάνα, νιφάδες κόκκινου πιπεριού
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
- Στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί, κόψτε τα μπέιγκελ στη μέση και τοποθετήστε τα στο ταψί με την κομμένη πλευρά προς τα επάνω.
- Αλείψτε με 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο και ψήστε μέχρι να ροδίσουν, 5 με 7 λεπτά και βγάλτε από το φούρνο.
- Απλώστε 2 κουταλιές της σάλτσας για πίτσα ή σάλτσα μαρινάρας σε κάθε μισό μπέιγκελ, απλώνοντας μέχρι τις άκρες και προσθέστε από 1/3 φλιτζάνι τριμμένη μοτσαρέλα στο καθένα ξεχωριστά. Καλύψτε με τις πρώτες ύλες της επιλογής σας.
- Επιστρέψτε το ταψί στο φούρνο και ψήστε μέχρι να λιώσει το τυρί και να ροδίσει σε σημεία, για 2 με 5 λεπτά. Γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό, τριμμένη παρμεζάνα ή/και νιφάδες κόκκινου πιπεριού αν θέλετε.