Υλικά

  • 225 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας
  • 3/4 φλ. τσαγιού τυρί κρέμα
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα, συν περισσότερη για το σερβίρισμα
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το σερβίρισμα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ή λιωμένες
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό, συν περισσότερο αν χρειάζεται
  • 1/4- 1/2 κ .γλ. νιφάδες τσίλι (προαιρετικά)
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας μέχρι να γίνουν al dente. Ακριβώς πριν τα σουρώσετε, κρατήστε ένα φλιτζάνι νερό.
  2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά (συν μια καλή πρέζα νιφάδες τσίλι αν θέλετε) για 2- 3 λεπτά.
  3. Στη συνέχεια, ανακατέψτε το τυρί κρέμα και περίπου 1/2 φλιτζάνι νερό από αυτό που βράσατε τα ζυμαρικά. Προσθέστε το λάδι, το τυρί κρέμα και το υπόλοιπο νερό ώστε να δημιουργηθεί μία κρεμώδης σάλτσα. Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε καλά.
  4. Σουρώστε και προσθέστε τα ζυμαρικά στο τηγάνι. Ανακατέψτε καλά για να επικαλυφθούν ομοιόμορφα με τη σάλτσα, προσθέστε περισσότερο νερό αν χρειαστεί έτσι ώστε να έχετε μία λεία και κρεμώδη υφή στη σάλτσα.
  5. Σερβίρετε αμέσως με λίγο ελαιόλαδο ή έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι (αν δεν χρησιμοποιήσετε νιφάδες τσίλι).