Υλικά
- 6 μπούτια κοτόπουλου
- 1 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ. σ. καστανή ζάχαρη
- 85 γρ. μέλι
- 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπερώστε τα μπούτια κοτόπουλου.
- Λιώστε 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο με το δέρμα προς τα κάτω και σοτάρετε και τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσουν.
- Αφαιρέστε τα μπούτια του κοτόπουλου από τη φωτιά και αφήστε στην άκρη. Πετάξτε το περιττό λίπος, αλλά αφήστε λίγο μέσα για τη σάλτσα.
- Προσθέστε το σκόρδο, ανακατέψτε μέχρι να ροδίσει, μετά προσθέστε την καστανή ζάχαρη, το μέλι, το θυμάρι και τη ρίγανη και ανακατέψτε. Μειώστε τη θερμότητα στο χαμηλό.
- Επιστρέψτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και ανακατέψτε με τη σάλτσα.
- Ψήστε στο φούρνο για 25 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί το κοτόπουλο καλά.