Υλικά
- 150 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
- 150 γραμμάρια τριμμένο κασέρι
- 600 ml φρέσκο γάλα
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- 300 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι
- λίγο λάδι
- 150 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα
Εκτέλεση
- Αλείφουμε ένα ταψί περίπου 20 εκ. με λίγο λάδι και απλώνουμε τα μακαρόνια (άβραστα) σε μία στρώση.
- Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα τυριά, ένα-ένα ή όλα μαζί – δεν έχει σημασία. Τέλος, ρίχνουμε το γάλα και αν δεν σκεπαστούν τα ζυμαρικά, προσθέτουμε νερό.
- Τρίβουμε πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, με την κάτω αντίσταση και τον αέρα, για 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια και να ροδίσει η επιφάνεια των τυριών.