Υλικά

  • 150 γραμμάρια τριμμένη γραβιέρα
  • 150 γραμμάρια τριμμένο κασέρι
  • 600 ml φρέσκο γάλα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 300 γραμμάρια κοφτό μακαρονάκι
  • λίγο λάδι
  • 150 γραμμάρια τριμμένη κεφαλογραβιέρα

Εκτέλεση

  1. Αλείφουμε ένα ταψί περίπου 20 εκ. με λίγο λάδι και απλώνουμε τα μακαρόνια (άβραστα) σε μία στρώση.
  2. Αλατίζουμε και προσθέτουμε τα τυριά, ένα-ένα ή όλα μαζί – δεν έχει σημασία. Τέλος, ρίχνουμε το γάλα και αν δεν σκεπαστούν τα ζυμαρικά, προσθέτουμε νερό.
  3. Τρίβουμε πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς, με την κάτω αντίσταση και τον αέρα, για 20-25 λεπτά ή μέχρι να γίνουν τα μακαρόνια και να ροδίσει η επιφάνεια των τυριών.