Υλικά
- 300 γρ. ζυμαρικά
- 300 γρ. καπνιστό σολομό
- 100 γρ. φασολάκια, κομμένα στη μέση
- 4 αυγά
- 320 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
- 60 γρ. baby σπανάκι & ρόκα
- 1/3 φλ. τσαγιού μαύρες ελιές χωρίς κουκούτσι
- 2 κ. σ. κάπαρη
- 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
- Μαγειρέψτε τα ζυμαρικά ακολουθώντας τις οδηγίες τις συσκευασίας, προσθέτοντας τα φασολάκια για τα τελευταία 5 λεπτά βρασμού. Σουρώστε και μεταφέρετε σε μια μεγάλη πιατέλα σερβιρίσματος.
- Εντωμεταξύ, βάλτε μια μικρή κατσαρόλα με νερό να βράσει. Προσθέστε τα αυγά και μαγειρέψτε για 5 λεπτά ή μέχρι να βράσουν σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας.
- Προσθέστε τα ντοματίνια, το σπανάκι και τη ρόκα, τον σολομό, τις ελιές και την κάπαρη στο μείγμα των ζυμαρικών, αλατοπιπερώστε και ανακατέψτε καλά.
- Χτυπήστε το λάδι και το χυμό λεμονιού σε ένα μικρό μπολ μέχρι να ενωθούν καλά και περιχύστε τη σαλάτα. Καθαρίστε κάθε αυγό, κόψτε στη μέση και τοποθετήστε πάνω από τη σαλάτα.