Υλικά
- 3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο, μαγειρεμένο κοτόπουλο
- 2 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο μείγμα λαχανικών
- 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
- 2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
- 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
- 2 κ. γλ. φρέσκο θυμάρι
- 1 φύλλο σφολιάτας
Εκτέλεση
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
- Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο σκεύος (κατά προτίμηση να μπαίνει και σε φούρνο) σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ανακατέψτε με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Προσθέστε τα λαχανικά, το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, το κοτόπουλο και το θυμάρι και αφήστε να πάρει μια βράση.
- Αποσύρετε από τη φωτιά και τοποθετείστε το φύλλο ζύμης πάνω από το σκεύος.
- Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει, περίπου για 18 λεπτά.