Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο, μαγειρεμένο κοτόπουλο
  • 2 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένο μείγμα λαχανικών
  • 2 κ. σ. ανάλατο βούτυρο
  • 2 φλ. τσαγιού ζωμό κότας
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. γλ. φρέσκο θυμάρι
  • 1 φύλλο σφολιάτας

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο σκεύος (κατά προτίμηση να μπαίνει και σε φούρνο) σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ανακατέψτε με το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  3. Προσθέστε τα λαχανικά, το ζωμό, την κρέμα γάλακτος, το κοτόπουλο και το θυμάρι και αφήστε να πάρει μια βράση.
  4. Αποσύρετε από τη φωτιά και τοποθετείστε το φύλλο ζύμης πάνω από το σκεύος.
  5. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσει, περίπου για 18 λεπτά.