Υλικά
- Για τη γέμιση
- 4 φλιτζάνια κεράσια καθαρισμένα
- ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι
- 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
- 1/4 κουταλάκι κανέλα
- 1 1/2 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
- Για την επικάλυψη
- 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/4 κουταλάκι αλάτι
- 4 κ. σούπας βούτυρο
- 1/4 φλιτζάνι γάλα
- 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
Εκτέλεση
- Βάζετε τα κεράσια, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, κανέλα και το καλαμποκάλευρο σε μια κατσαρόλα.
- Ανακατέψτε τα μούρα ομοιόμορφα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνετε για 10 λεπτά να ηρεμήσει το μείγμα.
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.