Υλικά

  • Για τη γέμιση
  • 4 φλιτζάνια κεράσια καθαρισμένα
  • ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού
  • 1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
  • 1/4 κουταλάκι κανέλα
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας καλαμποκάλευρο
  • Για την επικάλυψη
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι αλάτι
  • 4 κ. σούπας βούτυρο
  • 1/4 φλιτζάνι γάλα
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο

Εκτέλεση

  1. Βάζετε τα κεράσια, τη ζάχαρη, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα λεμονιού, κανέλα και το καλαμποκάλευρο σε μια κατσαρόλα.
  2. Ανακατέψτε τα μούρα ομοιόμορφα μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και αφήνετε για 10 λεπτά να ηρεμήσει το μείγμα.
  3. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.