Υλικά
- 1 κιλό μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
- 6 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 φλ. τσαγιού φύλλα βασιλικού
- 3 μεγάλες σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
- 1/4 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- 1/2 κ. γλ. αλάτι
- 1/4 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
- 1/4 φλ. τσαγιού καρύδια
- 1 λεμόνι, κομμένο σε φέτες, για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Εκτέλεση
- Περάστε τις γαρίδες σε σουβλάκια (προαιρετικά).
- Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων τοποθετήστε το ελαιόλαδο, το βασιλικό, το σκόρδο, τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού το αλάτι, την παρμεζάνα και τα καρύδια και επεξεργαστείτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
- Κρατήστε δύο κουταλιές της σούπας πέστο σε ένα μπολ αρκετά μεγάλο για να χωρέσει όλες τις γαρίδες και αφήστε το στην άκρη.
- Περιχύστε τις γαρίδες με το υπόλοιπο πέστο και αφήστε σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 30 λεπτά να μαριναριστούν.
- Λαδώστε ελαφρώς ένα γκριλ και προθερμάνετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
- Τοποθετήστε τις γαρίδες στη σχάρα και μαγειρέψτε λίγα λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρετε τις ψημένες γαρίδες στο μπολ με το κρατημένο πέστο και ανακατέψτε να καλυφθούν ομοιόμορφα. Σερβίρετε αμέσως.